Greenberg Traurig doradzał Invesco Real Estate przy transakcji najmu przestrzeni biurowej w Placu Unii dla ING

WARSZAWA, 28 kwietnia 2022 r. – Greenberg Traurig doradzał Invesco Real Estate, wynajmującemu, przy podpisaniu nowej umowy najmu z ING Bankiem Śląskim oraz spółkami z jego grupy kapitałowej na powierzchnię biurową w budynku Plac Unii. Bank zajmuje powierzchnię w budynku Plac Unii od 2013 roku, a negocjacje obejmowały przedłużenie najmu oraz zwiększenie powierzchni najmu o kolejne piętra w wieży kompleksu, w tym powierzchnie na poziomie + 1, gdzie powstanie nowoczesne centrum szkoleniowo-konferencyjne.

Negocjacje w imieniu Invesco Real Estate prowadziła Magdalena Życzkowska-Jóźwiak, Local Partner w praktyce nieruchomości.

“Gratulujemy Invesco Real Estate zamknięcia tej transakcji, która jest wyjątkowa z uwagi na wolumen wynajętej powierzchni oraz fakt, że najemcą powierzchni jest renomowany Bank, którego specyficzne potrzeby musiały zostać uwzględnione w procesie negocjacji. Istotnym aspektem negocjowanym przez strony były wszelkiego rodzaju rozwiązania prośrodowiskowe, mające priorytetowe znaczenie zarówno dla wynajmującego, jak i dla najemcy. Cieszymy się, że mogliśmy wspierać naszego Klienta w tym procesie i z niecierpliwością czekamy na współpracę przy kolejnych projektach” - powiedziała Magdalena Życzkowska-Jóźwiak.

Plac Unii to nowoczesny obiekt wielofunkcyjny, który wyróżnia się na mapie Warszawy ciekawą architekturą oraz jest ceniony za wysoką jakość powierzchni biurowych. Kompleks składający się z trzech budynków rozdzielonych szklanym dachem (dwóch 6-kondygnacyjnych oraz 21-piętrowej wieży) łącznie oferuje 46 000 mkw. powierzchni do wynajęcia oraz 800 miejsc parkingowych. Dzięki modułowej konstrukcji poszczególnych kondygnacji, Plac Unii zapewnia funkcjonalną i elastyczną pod względem aranżacji powierzchnię biurową klasy A+.

Greenberg Traurig jest międzynarodową kancelarią prawną oferującą pełen zakres usług, zatrudniającą około 2400 prawników obsługujących klientów w 42 biurach w Europie, Stanach Zjednoczonych, Ameryce Łacińskiej, na Bliskim Wschodzie oraz w Azji.

Zespół Nieruchomości Greenberg Traurig

Nasz Międzynarodowy Zespół Nieruchomości (International Real Estate Group) jest jednym z największych na świecie pośród czołowych, międzynarodowych kancelarii prawnych. Nasi prawnicy nieruchomościowi dostarczają kompleksowe rozwiązania prawne, dostosowane do potrzeb klientów, zapewniając pełen zakres usług prawnych we wszystkich kwestiach związanych z prawem nieruchomości, od wsparcia przy nabywaniu nieruchomości poprzez reprezentowanie najemców i właścicieli, aż po wsparcie deweloperów i kredytodawców w poszukiwaniu nowych rozwiązań w zakresie nieruchomości i związanych z nimi aspektów finansowych. Grupa obejmuje ok. 450 prawników specjalizujących się we wszystkich aspektach prawa nieruchomości, w tym powiązanych z nieruchomościami transakcjami fuzji i przejęć, private equity, rynków kapitałowych, finansów i podatków.

Warszawski Zespół Nieruchomości składa się z ponad 40 specjalistów najwyższej klasy w zakresie prawa nieruchomości, którzy zajmują się także szerokim spektrum najważniejszych praktyk związanych z rynkiem nieruchomości. Zespołu ten oferuje klientom wyjątkowe doświadczenie i poziom usług w Polsce oraz w Europie Środkowej.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.gtlaw.com.