Greenberg Traurig doradzał przy renegocjowaniu umowy najmu biur o powierzchni ponad 30 000 m.kw.

WARSZAWA – 26 lipca 2018 – Prawnicy warszawskiego biura Greenberg Traurig doradzali spółce Invesco Real Estate przy zawieraniu z Deloitte umowy najmu biur w prestiżowym biurowcu Q22 w Warszawie. Invesco wynajmowało już Deloitte ponad 15 000 m2 biur od 2016 r. oraz podpisało kontrakt przedłużenia najmu i zwiększenia powierzchni najmu do roku 2031. Wynajmowana powierzchnia może ostatecznie przekroczyć 30 000 m2 a ze względu na okres umowy będzie to najdłuższy najem kiedykolwiek zawarty w Polsce.

Transakcję prowadziła Karolina Kuźniak, Senior Associate a nadzorowała ją Agnieszka Stankiewicz, Partner.

Q22 to jeden z najnowocześniejszych budynków biurowych w Warszawie, wyposażony w szereg innowacyjnych rozwiązań technologicznych, oddany do użytku w czerwcu 2016 roku, o wysokości ponad 155 m i powierzchni ok. 53.000 m2, położony w biznesowym centrum Warszawy, przy skrzyżowaniu Al. Jana Pawła II i ul. Grzybowskiej. Budynek z charakterystyczną szklaną fasadą, inspirowaną strukturą kwarcu, zaprojektowany został przez Autorską Pracownię Architektury Kuryłowicz & Associates. Biurowiec posiada silną i zróżnicowaną strukturę najemców, do których należą m.in. Deloitte, Allegro i Citibank.

Greenberg Traurig, LLP

Greenberg Traurig jest międzynarodową kancelarią prawną oferującą pełen zakres usług, zatrudniającą około 2000 prawników obsługujących klientów w 38 biurach w Europie, Stanach Zjednoczonych, Ameryce Łacińskiej, na Bliskim Wschodzie oraz w Azji.

Greenberg Traurig Grzesiak sp.k. to wg International Financial Law Review (IFLR) Najbardziej Innowacyjna Kancelaria Prawna Roku 2018 w Polsce, a wg Chambers and Partners Kancelaria Roku 2017 w Polsce. Greenberg Traurig w Polsce świadczy usługi prawne największym polskim i międzynarodowym przedsiębiorstwom i instytucjom w Europie Środkowej oraz poza nią. Warszawskie biuro to ponad 100 prawników uznawanych za wiodących prawników w Polsce. Chambers Global, Chambers Europe, IFLR1000 oraz EMEA Legal 500 umieszczają ich jako czołowych prawników w Polsce w zakresie prawa korporacyjnego, transakcji fuzji i przejęć, transakcji na rynkach kapitałowych, transakcji Private Equity, finansowania projektów, postępowań sądowych i arbitrażowych, doradztwa podatkowego oraz doradztwa dla takich sektorów jak: nieruchomości, energetyka, bankowość i finanse, ubezpieczenia, telekomunikacja oraz media.

Zespół Nieruchomości Greenberg Traurig

Nasz Międzynarodowy Zespół Nieruchomości (International Real Estate Group) jest jednym z największych na świecie pośród wiodących, międzynarodowych kancelarii prawnych. Nasi prawnicy nieruchomościowi dostarczają kompleksowe rozwiązania prawne, dostosowane do potrzeb klientów, zapewniając pełen zakres usług prawnych we wszystkich kwestiach związanych z prawem nieruchomości, od wsparcia przy nabywaniu nieruchomości poprzez reprezentowanie najemców i właścicieli, aż po wsparcie deweloperów i kredytodawców w poszukiwaniu nowych rozwiązań w zakresie nieruchomości i związanych z nimi aspektów finansowych. Grupa obejmuje ok. 400