Greenberg Traurig zdobywcą dwóch prestiżowych nagród w rankingu Euromoney Legal Media Group - Women in Business Law Awards 2022

WARSZAWA, 30 czerwca 2022 r. – Greenberg Traurig otrzymał dwie prestiżowe, międzynarodowe nagrody przyznane w rankingu Euromoney Legal Media Group “Women in Business Law Awards 2022 Europe”:

• Women in Business Law International Firm
  • Gender Diversity International Firm

Nagrody uhonorowują kancelarie, rozwijające nowatorskie inicjatywy wspierające różnorodność płciową, a także prawniczki aktywne w sektorze usług prawnych. Tegoroczni zwycięzcy zostali ogłoszeni podczas stacjonarnej gali, która odbyła się 23 czerwca 2022 roku w Londynie.

Nagrody w imieniu kancelarii odebrała Joanna Kuc, Senior Associate w warszawskim biurze Greenberg Traurig, która była nominowana w kategorii „Rising Star – Corporate”. Francesca Torricelli, partner z biura Greenberg Traurig w Mediolanie, była nominowana w kategorii “Corporate Governance Lawyer of the Year”, natomiast Jessica Ganagasegaran, partner w praktyce podatkowej londyńskiego biura, otrzymała nominację w kategorii „Rising Star”.

“Jesteśmy zaszczyceni, że Greenberg Traurig został wyróżniony przez Euromoney tytułem międzynarodowej firmy roku w kategoriach „Women in Business Law”, a także „Gender Diversity”. Dla nas są to kolejne wyjątkowe nagrody, podobnie jak tytuł Kancelarii Roku 2021 w Polsce. Szczególnie cieszymy się z faktu, że zespół naszej Firmy doceniany jest za osiągnięcia indywidualne i zespołowe nie tylko na rynku polskim, ale także międzynarodowym – w całej Europie. Potwierdza to zdecydowane i spójne podejście Kancelarii, jeśli chodzi o rozwijanie znaczących inicjatyw w zakresie promowania równowagi płci oraz promowanie roli kobiet w branży prawniczej niezależnie od ich doświadczenia i pełnionej roli” - powiedziała Jolanta Nowakowska-Zimoch, Partner Zarządzająca warszawskiego biura.

W zeszłorocznej edycji rankingu „Women in Business Law Awards” warszawskie biuro Greenberg Traurig otrzymało prestiżową nagrodę Kancelarii Roku 2021 w Polsce. W 2020 r. partner Agnieszka Stankiewicz otrzymała nagrodę „Best in Real Estate”. Tytuł ten przyznawany jest najlepszej prawniczce w Europie specjalizującej się w nieruchomościach. Jolanta Nowakowska-Zimoch zdobyła ten tytuł w 2019 roku.

Organizatorem rankingu „Europe Women in Business Law Awards” jest wydawnictwo Euromoney Legal Media Group. Nagrody przyznawane są firmom, które opracowały nowatorskie inicjatywy wspierające różnorodność i integrację, a także liderkom w poszczególnych dziedzinach prawa. Kryteria przyznawania nagród kancelarii obejmują stosunek liczby kobiet do mężczyzn (na wszystkich poziomach struktury firmy), wspieranie współpracowników w rozwoju przez wszystkie etapy kariery oraz odpowiednie inicjatywy w zakresie różnorodności. Zwycięzcy są wybierani w oparciu o osiągnięcia zawodowe z ubiegłych 12 miesięcy.

Greenberg Traurig jest międzynarodową kancelarią prawną oferującą pełen zakres usług, zatrudniającą około 2400 prawników obsługujących klientów w 43 biurach w Europie, Stanach Zjednoczonych, Ameryce Łacińskiej, na Bliskim Wschodzie oraz w Azji.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.gtlaw.com.