WARSZAWA – 11 lutego 2022 r.

1 stycznia 2022 r., sześciu prawników warszawskiego biura Greenberg Traurig otrzymało awanse:

Warszawskie biuro Greenberg Traurig ogłosiło szereg nominacji partnerskich, co po raz kolejny podkreśla czołową pozycję kancelarii na rynku i jest kontynuacją działań z ostatnich miesięcy – w tym czasie Greenberg Traurig znacząco rozszerzył warszawski zespół nieruchomości, zdobył szereg prestiżowych nagród jako lider usług prawniczych w 2021 roku, a także ogłosił wybór Varso Tower na nowe biuro kancelarii w Polsce.

Prawnicy, którzy otrzymali nominacje partnerskie, reprezentują trzy praktyki: praktykę nieruchomości, praktykę bankowości i finansów oraz praktykę ochrony środowiska.

“Nasi nowi partnerzy oraz ich rozwój w Greenberg Traurig to doskonały dowód na to, jak prawnicy mogą awansować - nie tylko w ramach struktury naszej firmy, ale także zdobywać uznanie jako liderzy w środowisku biznesowym. To dzięki ekspertom najwyższej klasy możemy jako firma zdobywać nowe szczyty, także w aspekcie biznesowym. Kancelaria Greenberg Traurig jest właśnie takim miejscem, gdzie wszyscy prawnicy mogą odnosić sukcesy w oparciu o jedno kryterium - kompetencje” - powiedział Lejb Fogelman, Senior Partner warszawskiego biura.

“Chcę pogratulować naszym mianowanym partnerom – wszyscy są ekspertami w swoich dziedzinach i są na doskonałej drodze aby stać się liderami biznesowymi, działającymi w dynamicznym i bardzo wymagającym otoczeniu. Wszystkie te osoby były kluczowe dla naszego sukcesu w ostatnich latach i uważam, że tegoroczne nominacje są dowodem na to, że droga do sukcesu w Greenberg Traurig jest otwarta dla każdego. To niezwykle kluczowy element naszej kultury organizacyjnej i korporacyjnej tożsamości” - dodała  Jolanta Nowakowska-Zimoch, Managing Partner warszawskiego biura Greenberg Traurig.

Karol Brzoskowski, Partner | Nieruchomości

Karol regularnie doradza inwestorom private equity, funduszom inwestycyjnym, korporacjom i deweloperom w ich najważniejszych transakcjach. Jego praktyka obejmuje szeroki zakres prac związanych z nieruchomościami, w tym transakcje fuzji i przejęć (asset oraz share M&A) dotyczące projektów typu greenfield, budynków biurowych, magazynowych i centrów handlowych. Jego najnowsze doświadczenie obejmuje również doradztwo przy transakcjach fuzji i przejęć dotyczących nabywania spółek deweloperskich (dużych grup kapitałowych) oraz transgranicznych transakcjach portfelowych na rynku nieruchomości.

dr Paulina Kimla-Kaczorowska, Local Partner | Bankowość i finanse

Paulina specjalizuje się w transakcjach fuzji i przejęć oraz sprawach dot. finansowania. Doradza przy transakcjach obejmujących przejęcia prywatne i publiczne, venture capital oraz finansowanie lewarowane.

Barbara Pancer, Local Partner | Ochrona środowiska | Nieruchomości

Barbara kieruje Praktyką ochrony środowiska, doradzając klientom m.in. przy uzyskiwaniu decyzji środowiskowych, w kwestiach wodnoprawnych, zanieczyszczenia gruntów oraz gospodarki odpadami. Posiada bogate doświadczenie w dużych projektach nieruchomościowych, infrastrukturalnych oraz sprawach dotyczących odnawialnych źródeł energii.

Kamil Majewski, Local Partner |Nieruchomości

Kamil specjalizuje się w prawie nieruchomości oraz prawie korporacyjnym. Doradza polskim i zagranicznym inwestorom w zakresie transakcji nabywania i sprzedaży nieruchomości, restrukturyzacji, jak również w transakcjach fuzji i przejęć, w tym transakcjach joint ventures.

Rafał Siwek, Local Partner | Nieruchomości

Rafał posiada ponad 10-letnie doświadczenie w doradztwie na rzecz inwestorów zagranicznych i krajowych w zakresie transakcji na rynku nieruchomości, w tym nabywania i zbywania nieruchomości komercyjnych, finansowania inwestycji typu forward funding oraz finansowania nieruchomości. Doradza również w zakresie umów o roboty budowlane i reprezentuje klientów przed organami administracji i sądami administracyjnymi.

Paweł Jaśkiewicz, Counsel | Bankowość i finanse

Paweł specjalizuje się w różnego typu transakcjach finansowania, reprezentując zarówno kredytobiorców, jak i kredytodawców. Jako licencjonowany doradca restrukturyzacyjny doradza w sprawach dot. restrukturyzacji i upadłości. Ma również doświadczenie w transakcjach nieruchomościowych i M&A.

Greenberg Traurig jest międzynarodową kancelarią prawną oferującą pełen zakres usług, zatrudniającą około 2400 prawników obsługujących klientów w 42 biurach w Europie, Stanach Zjednoczonych, Ameryce Łacińskiej, na Bliskim Wschodzie oraz w Azji.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.gtlaw.com.